Дете е с разцепена буза след рязко спиране на такси. По думите на майката шофьорът нарочно е натиснал спирачката внезапно, ядосан от спор с нея.

"Колата дойде на адрес в точния час и нямаше проблеми. След като водачът въведе адреса, на който отивахме, прецених, че минаваме по доста заобиколен маршрут и не разбрах защо е избрал точно него", разказва Василена Милева пред NOVA. След като няколко пъти не получила отговор на въпроса си защо минават по заобиколния маршрут, тя го помолила да отбие, за да слязат.

Докато жената говорела с диспечер на таксиметровата компания, откъдето търсела съдействие по казуса, по думите ѝ шофьорът засилил и непосредствено преди пешеходна зона натиснал рязко спирачката, макар да нямало пресичащи пешеходци. Детето пострадало след като се изплъзнало от ръцете на майка си и от задните седалки паднало напред, озовавайки се между предните две седалки.

Детето е прегледано в "Пирогов, където установили, че няма счупване, а само порязване на кожата. Впоследствие се получили посиняване и отток.

От таксиметровата фирма обясняват, че първоначално е възникнал спор за маршрута, по който се движат. На ляв завой, когато трябва да даде предимство на пешеходците - на пешеходна пътека, шофьорът спира, "но за съжаление, детето полита напред и пада. В никакъв случай не е спрял нарочно", допълват от компанията.

"Много е неприятна случката, затова че всъщност потърпевшо е малко дете. Този шофьор работи при нас от 4 години на франчайз договор. Не сме имали други оплаквания от него. Вината е комплексна - колкото на майката, толкова и на шофьора. Разговор с него е проведен, отправено му е последно предупреждение. Първо и последно, защото случаят е сериозен", коментира директорът на компанията Димитър Христов.