Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на правителството са само част от знаковите места в Министерския съвет, които ще могат да бъдат разгледани в рамките на утрешния Ден на отворените врати.

Опознавателната обиколка ще включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван и в редица европейски дворци.

В коридорите и залите на правителствената сграда ще могат да бъдат разгледани и картини на големи български творци като Владимир Димитров - Майстора, Димитър Гюдженов и други.

Последна точка от опознавателната обиколка ще бъде обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Денят на отворените врати, който се провежда по инициатива на министър-председателя Гълъб Донев, ще започне в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. Събитието е в подкрепа и на глобалната инициатива "Партньорство за открито управление", в която участват 75 държави.

Изискванията за сигурност не позволяват внасянето на обемист багаж или забранени предмети в сградата на Министерския съвет. Влизането в сградата ще се осъществява от централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" №1. Опознавателните обиколки ще се реализират само на групи, като всяка група ще се сформира съобразно реда на пристигане.