През месец октомври гражданите на София могат да предадат своите опасни отпадъци на четири мобилни пункта. Това съобщиха на сайта си и във фейсбук организаторите - дружество BalBok Инженеринг АД. 

Пунктовете ще бъдат разположени в "Оборище", "Младост", "Подуяне" и "Красна поляна".

Традиционната есенна кампания за разделно събиране на опасния боклук ще е три дни - на 13-и, 14-и и 15 октомври, за хората, живеещи в "Оборище", "Младост" и "Подуяне".

Мобилният събирателен пункт в район "Оборище" ще бъде разположен от 8:30 до 14:30 часа на бул. "Янко Сакъзов", на входа на парка "Заимов" срещу ул. "Васил Априлов".

В район "Младост" пунктът ще е на 14 октомври - петък, в ж.к. "Младост" 4, на входа на парка "Сухото дере" откъм ул. "Самара" - бл. 440.

В район "Подуяне" пунктът ще е на бул. "Ботевградско шосе", в района на "ПроМаркет" и бензиностанция "Еко" и бл. 6Е в събота - 15 октомври.

Безвъзмездно ще се приемат опасни отпадъци като живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, както и фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

На 28 октомври (петък) е предвиден отделният мобилен пункт за район "Красна поляна". Той ще работи от 8:30 до 14:30 часа на ул. "Алеко Туранджа" до бл. 24 и бул. "Вардар".

Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, която се реализира от Столичната община и "БалБок Инженеринг" АД, се прилага успешно от 2012 г. Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци беше разположен в столичните райони "Люлин" и "Банкя" в началото на август.