Българската федерация Спорт за всички организира за 30-и пореден път "Зимно предизвикателство 2023". Събитието ще се проведе на 2 декември (събота) от 12:00 до 20:00 часа на ледена пързалка "Юнак" до стадион "Васил Левски" в София, съобщи БТА.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по "Програма за развитие на спорта за всички". Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2021-2024 на БФСВ.

Целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Вход, кънки, помощни средства ще бъдат безплатни цели осем часа на ледена пързалка "Юнак". Организаторите от БФСВ са предвидили и още приятни изненади за участващите в "Зимното предизвикателство" тази събота.

Ледената пързалка "Юнак" отвори врати за шеста поредна година след възраждането си през 2018 година. Тя се намира между метростанция стадион "Васил Левски" и Националния стадион и е наследник на легендарната пързалка "Дружба", която не беше работила от близо 30 години.