За разлика от държавата, в зоологическата градина в София има бейбибум. Излюпили са се много повече птици и са се родили рекорден брой животни, съобщи bTV.

139 са новородените, което е по-добре от 2017 година. Сред бебетата са малко кенгурче и еленче. Излюпили са се и няколко лешоядчета.

btvnovinite.bg
За някои от животните има забрана за размножаване, тъй като няма условия за отглеждане на поколенията. Това са мечката, лъвицата и вълкът.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки студа и винаги недостигащите средства, животните и птиците тази година се чувстват страхотно, отчитат в зоологическата градина.

Ветеринарите в зоопарка полагат специални грижи за бебетата и майките. Всички без изключение са здрави и са добре.

Снимка: btvnovinite.bg
В зоопарка се стараят условията, в които се отглеждат бебетата да са такива, каквито са в природата. Тече и подмяна на най-остарелите клетки и конструкции. Тигрицат вече е зад ново стъкло за наблюдение.

Част от животните и птиците в столичния зоопарк се разхождат свободно по алеите въпреки студа. Други пък не желаят да излязат от жилищата си. Най претенциозен е слонът. За сметка на това обаче камилата се чувства добре на снежната покривка.