Автопротест блокира за кратко движението по Орлов мост в София на обяд. Заради шествието, организирано от синдикат "Защита" и служители на спешната помощ, полицията спираше движението на автомобили, докато демонстрантите преминат, предаде БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояха за увеличение на средствата за спешна помощ. Искат минималната работна заплата да бъде 1200 лв. за цялата страна; по-висока стойност на средствата за храна на минимум 8 лв.; размерът на минималната пенсия да е 80 на сто от минималната работна заплата; спиране на нарастващите цени на горивата.

Снимка: БТА

Демонстрацията започна в 11 часа пред БНБ, след което протестиращитге се носочиха се към Министерския съвет, после към Ппрезидентството и накрая шествието продължи към Министерството на здравеопазването. Оттам те продължиха по бул. "Тодор Александров", бул. "Цар Освободител" и бул. "Цариградско шосе".

Демонстрантите преминаха през Площад на авиацията и поеха отново по бул. "Цариградско шосе", след което беше за кратко блокирано движението по Орлов мост. Протестиращите бяха придружени от органите на реда.

Снимка: БТА

Малко повече от три часа продължи започнатият пред сградата на Българската народна банка (БНБ) автопротест.

Протестът приключи в 14:35 часа пред сградата на БНБ, казаха  представители на полицията. По думите им демонстрациите са прекратени, защото в района започва подготовка в организацията за тържествения концерт "20 години България в БАТО", който ще се проведе утре, на 29 март от 18:00 часа на пл. "Княз Александър I".

Движението по централните улици е възстановено.

Снимка: БТА