Антична стена, изградена от тухли, изписани с позитивни желания, ще се издигне в столичното Ларго.

Нека да изградим една мистериозна и антична стена, така както римляните в онези далечни нам времена - "Стената на надеждата" (The Wall of Hope). До 20 май в Ларгото всеки може да съпреживее и да се превърне в строител на старинна Сердика, като постави своята тухличка от глина и напише любима дума или пожелание, предаде БНР.

"От живото сърце на древна Сердика, от вековната мъдрост на София, от красивата България нека да излъчим своите надежди, своите мечти и пожелания за една нова Европа, Европа на Вярата, Надеждата и Любовта."

Това е посланието, което стига до нас чрез проекта "Стената на надеждата", който по много интересен начин се стреми да запознае гостите на София, чрез символизма на глината и извайването на думи - символи върху керамична тухла. Това се случва пред руините на антична Сердика.

Димитър Спасов насърчава хората пред неговата "шатра", като далечните безименни римски строители преди повече от 2000 години, да сътворят своята плочка и да напишат послание, а после да я поставят до другите, докато се стигне до изграждането на "Стената на надеждата".

"Ние изработваме, по римски образец и технология, едни тухлички, върху които всеки минувач може да мине и да запише своето послание, свързано с бъдещето. Тези тухлички ние ще изпечем и вградим в една стена, която сме нарекли "Стената на надеждата". Тя ще показва на хората това, което техни приятели и съграждани са споделили и това дава една позитивна енергия", обясни Спасов.