Общо 1186 ваксини са направени през тази събота и неделя в зелените коридори, които разкри Столичната община заедно със Столичната РЗИ. Направените ваксини в общинските пунктове само през уикендите до този момент са 25 614 общо, съобщиха от Столичната община.

В почивните дни ваксини се поставяха в пет от търговските центрове от 13.00 до 18.00 часа - в "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол", The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к."Дружба" от 9.00 до 16.00 часа. Имунизационен пункт работи и в 12-то ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" 17, ет. 1, каб. 5. Работното време е от 9.00 до 14.00 часа.

В делничните дни ваксини могат да се направят в две метростанции - на "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и СУ "Кл.Охридски", както и в седем ДКЦ-та - 8-мо, 11-то, 12-то, 13-то, 18-то, 20-то, 24-то ДКЦ. В ДКЦ-та е необходимо желаещите предварително да се запишат.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.