Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитирани от БТА. В района на болницата "Токуда" и площад "Славейков" са проверени 12 автомобила, като са съставени три акта, а на един от водачите временно е отнета шофьорската книжка, защото карал с изтекъл срок на издадено наказателно постановление. Другите нарушения са за управление без пътен лист за деня.

В района на болниците "Пирогов" и "Майчин дом", и на Националната кардиологична болница (III-та градска) са проверени 29 таксита. Съставени са пет акта, няколко са нарушенията: автомобил без технически преглед, водач с непопълнен пътен лист за деня и шофьори, управляващи с изтекъл срок на съставени им актове за установяване на административно нарушение.

Един от водачите успял да се укрие, а колата му е вдигната с "паяк". Тя ще бъде оставена в областния отдел "Контролна дейност - ДАИ" - София, и след като собственикът я потърси, ще му бъде съставен акт.

В районите на Военномедицинската академия, Съдебната палата и автогара "Овча купел" са проверени 14 таксиметрови автомобила. Съставени са три акта, като констатираните нарушения са престой в активната лента за движение и неиздаване на фактури.