Това съобщи съпругът на починалата родилка Христо Коледаров, цитиран от Фокус.
Подкрепилите протеста са разказали личните си истории на починали близки. По време на проявата никой от ръководството на клиниката не е излязъл да поговори със събралите се хора. Коледаров се надява след днешната проява да има справедливост и да има съдебен процес, в който лекарите виновни за смъртта на жена му да бъдат осъдени. Вече е започнала подписка в цялата страна заради смъртта на Запряна Коледарова. Тя ще бъде внесена в различни институции с цел да се провокира излизането на истината наяве.
Коледаров заяви, че не се притеснява от решението на д-р Валентина Мазнейкова да заведе дело срещу него заради отправяните обвинения.
26-годишната Запряна Коледарова от Петрич почина след секцио, 2 коремни операции и общо 33 дни престой в 4 болници в София на 4 април т.г. Жената пристигнала в столичната болница “Св. София” на д-р Валентина Мазнейкова и съпругът й д-р Христо Мазнейков на 4 март заради висока температура. Заради влошаващи се кръвни показатели без установена причина, дни по-късно там й направили секцио. В следващите дни Запряна продължава да се влошава и е прехвърлена последователно в онкохематологичната болница, в университетската АГ болница “Майчин дом” и във Военномедицинската академия, където умира от сепсис, който тръгва от матката и за дни обхваща целия й организъм. Все още няма окончателно становище от компетентните органи за точната причина за смъртта на младата жена.