За червените кандидати са гласували 19 на сто от избирателите. ДПС има едва 1% подкрепа в София. Това сочат първите резултати за изборите на "Алфа рисърч", предаде "Стандарт".
Преди 4 години сините крепости София и Пловдив паднаха. Тогава за първи път от 15 години в столицата и града под тепетата мнозинство имаше БСП. Десните претърпяха тотален погром преди 4 години - нямаше нито един град в страната, където ОДС, ДСБ или БНС да са първа партия. Въпреки слабите си резултати в София на евровота вчера ДПС традиционно си затвърди позициите. Движението на Ахмед Доган печели 35% в селата и там е първа политическа сила. В големите и малките градове първенец е отново ГЕРБ, следван от БСП и "Атака".
Сред ромите най-голям вот печели БСП с 24%. Но ДПС диша във врата на Столетницата с 23%. Трета сила е ГЕРБ със 17%, а четвърта - ЛИДЕР - с 10 на сто от вота на ромското малцинство. Това сочат данните от екзитпола на "Алфа рисърч", обяви Станислав Стоянов пред Нова тв. На пето място учудващо в ромскя вот се нарежда "Атака" с 8 на сто.