Инициативата ще обхване ул. "Съборна" (от ул. "Леге") и части от Градската градина в подкрепа на творческите индустрии на България и активния начин на живот, съобщиха организаторите.
 
Известните жълти павета ще бъдат затворени за автомобилно движение. От 16.00 до 22.00 часа локацията ще се превърне в пешеходна зона и открита среща с българските културно-творчески индустрии, както и в пространство за спорт и активен начин на живот.

Тази неделя акцентът на фестивала са българските предприемачи - творци и художници-приложници.

В Базарната зона ще могат да се видят сантименталните обекти на дизайнера на бижута Атанас Константинов, който вплита архитектурни и склуптурни елементи в работата си, художествените творби на илюстратора Яна Казакова - детски книги, картички, подложки и др, изцяло ръчно изработени килими от естествени материали, минималистични, изчистени и прецизни порцеланови продукти.

"София диша" застава зад инициативата за активен, спортен живот и в подкрепа на София за европейска столица на спорта през 2018 г. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората.

По време на фестивала в "Спортна зона Decathlon", разположена в Градската градина, на мястото на бившия мавзолей, ще има мини-футбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса за свободно ползване. Предвидени са уроци по бадминтон от 16.00 до 21.00 ч.

Също така посетителите ще могат да се включат в щафетни игри за цялото семейство и лечебна гимнастика за гръбначния стълб. На разположение ще има и стена за катерене с инструктори, също така обучения по стрелба с лък и волейбол.

В "Творческа зона Staropramen" ще има прожекция на филми от Агитпроп, танцови демонстрации и открити уроци, изложба - смесена техника на Георги Маринов, музика от радиопредаването Subfaktor и др.