Всички те са климатизирани и оборудвани със съоръжения за достъпност, съобщи  кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта в Софийската математическа гимназия.

Новите автобуси ще обслужват линиите в северните квартали -  Орландовци, Бенковски, Ботунец, Бухово, Мировяне. Те са с Евро 6 стандарт и ще заменят 25-30-годишни автобуси.

Във връзка със случай, при който шофьор на автобус по линия 72 е отказал да спусне рампата на човек с инвалидна количка Фандъкова каза, че е препоръчала освобождаването на този шофьор.

Кметът Фандъкова подчерта, че всички нови автобуси, трамваи и тролеи имат рампи за хора с увреждания. През последните три години модернизацията на градския транспорт е в пълна сила, посочи кметът.

Шофьорите обаче трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение ще бъде тежко санкциониран, посочи кметът Фандъкова.

По повод протестите на граждани от ж.к. "Младост" 1 против застрояването на детска площадка във връзка, с които по настояване на ръководството на ГЕРБ районният кмет Цвета Авджиева подаде оставка, кметът Фандъкова съобщи, че изчаква проверките по случая. Те трябва да бъдат готови до края на седмицата.

Поела съм ангажимент към хората в блоковете 19, 20 и 21, с които се срещнах да намерим възможността да не се строи върху тази детска площадка. Главният архитект има ангажимента да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани, каза още столичният кмет.