В деня на събитието входовете на залата ще бъдат отворени в 18.30 ч., а билетната каса ще работи от 10.00 до 22.00 ч.

За всички притежатели на билети от категорията "priority access" ще бъде обособен отделен вход, който ще бъде отворен 15 минути по-рано - точно в 18.15 ч.

Шоуто ще започне в 20.00 ч. със сета на една от най-прогресивните млади метъл банди на Швеция - "Beyond All Recognition", които ще подготвят публиката за големия хедлайнър.

"Мегадет" (Megadeth) се очаква да се качат на сцената малко след 21.00 ч.
За престоя си у нас групите са избрали здравословно меню и са поискали традиционни български ястия и кисело мляко.

Организаторите призовават всички посетители да носят със себе си документи за самоличност. Деца до 10-годишна възраст ще бъдат допускани на концерта без билет и без право на седящо място.

Всички лица под 18-годишна възраст ще бъдат допускани на събитието само с пълнолетен придружител и попълнена декларация.

"Мегадет" идват отново в България, след като през 2010 г. изнесоха концерт у нас.

Поводът за пристигането им сега в София е последният 15-и студиен албум на групата "Dystopia", излязъл на 22 януари, който е и дебют на новия китарист на Megadeth Кико Лурейро. Нов за българската публика ще е и барабанистът Крис Адлър, познат от метъл групата Lamb Of God. Останалите двама на сцената на "Универсиада" ще бъдат основателите Дейв Мъстейн и Дейвид Елефсън.

Познати и като част от "голямата четворка" на траш метъла, заедно с Metallica, Anthrax и Slayer, Megadeth са създадени през 1983 г. от Мъстейн, който две години по-рано полага и основите на Metallica.  Концепцията му за тежък звук обаче е доста по-различна и той намира съмишленик в лицето на бас китариста Дейв Елефсън.

Сред парчетата, с които Megadeth ще бъдат запомнени, са "Symphony of Destruction", "Hangar 18", "Peace Sells", "Rust In Peace...", "Holy Wars... The Punishment Due".

Трийсет години и над 5 платинени албума по-късно, въпреки слуховете, групата продължава да обикаля световните стадиони.