Младеж на 20 години пострада леко при зрелищна катастрофа на един от централните булеварди на Русе. В продължение на часове едното платно остана затворено, беше блокиран и тролейбусният транспорт, движещ се по тази улица, предаде БНТ.

Сигналът за инцидента е получен малко преди 18,30 часа. Лекият автомобил се е движил в посока центъра на града, когато се отклонява от платното вляво и се блъска в стълб на електрическата мрежа. Вследствие на удара се откъсва едното колело на автомобила, отварят се и въздушните възглавници. Въпреки сериозните поражения върху леката кола, шофьорът е леко пострадал и след преглед в болницата е освободен за домашно лечение. Без наранявания е и неговият спътник.

По думите на бащата на водача на автомобила причината за катастрофата е "черен лед" върху асфалта. Другата възможна версия е несъобразена с пътните условия скорост.

Снимка: БНТ

Няколко часа продължи изтеглянето на катастрофиралия автомобил. През това време се образува колона от тролейбуси, които не можеха да преминат през трасето.