Трима души с различна степен на изгаряния са приети през последните 24 часа в отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Университетската болница "Медика" в Русе.

Те са пострадали при битови инциденти - при работа с газова бутилка и палене на огън на открито, съобщи началникът на отделението проф. Огнян Хаджийски, цитиран от БТА.

Мъж на 58 години и 67-годишна жена - от град Исперих, са с тежки изгаряния. Пожарът е възникнал в домашни условия при работа с газова бутилка.

Мъжът е с между 50 и 60 процента изгаряния - основно в областта на крайниците и главата. За живота му има опасност. Жената е с 25 процента изгаряния, основно в областта на крайниците. Тя е в стабилно състояние, като ѝ предстоят операции.

В лечебното заведение е приет и пациент на 61 години от област Търговище. Той е с над 20 процента изгаряния в областта на крайниците и гърба, причинени от палене на огън на открито.

Проф. Хаджийски призовава да се внимава, когато се борави с леснозапалими предмети при приготвяне на храна и зимнина на открито.