Жителите на град Русе са възмутени от вандалска проява в Градския стадион. Унищожено и открадното е част от оборудването на спортното съоръжение, на което тренират лекоатлетите в града, а друго е унищожено, информира БНТ.

По първоначална информация вандалската проява е извършена през нощта. Треньорите и спортистите, дошли за сутрешна тренировка, първи виждат унищожените съоръжения.

"Унищожено е едно от покривалата на уреда за овчарски скок, друго е откраднато. Липсват и два винила, собственост на ФК "Дунав". Допреди два месеца имаше жива охрана, но те бяха оттеглени и сега разполагаме единствено с видеонаблюдение", обясни Борислав Рачев, директор на ОП "Спортни имоти" - Русе.

Вандалите са заснети от камерите, като записите са предоставени на полицията.

На стадиона тренират над 150 деца, а в клуба по лека атлетика са картотекирани над 50 спортисти, обясни Евгени Игнатов, президент на Клуб по лека атлетика "Дунав".

"Скокът на височина и овчарският скок са по-екзотични дисциплини, защото са специфични, технически и с по.малко състезатели. Това са скъпи съоръжения и не всеки клуб или община може да си ги позволи. Самото развитие на тези технически дисциплини също изисква кадрови ресурс", добави той.