В Центъра за незрящи на Регионалната организация на Съюза на слепите - Русе се проведе кулинарен конкурс под наслов "И аз мога". В него се включиха членове на организацията с домашно приготвени ястия, а на събитието присъстваха заместник-кметът Димитър Недев и директорът дирекция "Хуманитарни дейности" Катя Петрова, съобщават от Община Русе. 

"Вие отдавна сте доказали своите качества и непримирим дух, постигайки успехи на различни поприща", обърна се заместник-кметът към членовете на организацията, председателствана от Росица Маринова.

Община Русе

Кулинарната надпревара бе оценявана от представители на различни социални услуги, които изпитаха затруднения в определянето на най-добрите гозби. След дегустация журито избра за победител Светлана Белева, която приготви постни кюфтенца с панирани лучени кръгчета. На второ място бе класирана Таня Христова и нейното ястие от пълнени домати, а трета бе Веселина Русинова с мъфини с плодов пълнеж. За победителите имаше награди, а всички участници получиха грамоти.

Община Русе

Членовете на Съюза на слепите споделиха с представителите на Общината проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си. Състоянието на тротоарите в района, където се намира Центърът за незрящи, се оказа главна пречка за спокойното им придвижване. Заместник-кметът Димитър Недев увери хората с нарушено зрение, че инфраструктурата в района на ул. "Плиска" ще бъде значително подобрена. Предвиждат се мащабни ремонтни дейности на над 28 обекта в критично състояние в целия град, на които не е извършван основен ремонт през последните години. Процедурата включва и ремонт на тротоарите.