Полицията разследва смъртта на възрастна жена от русенското село Щръклево, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

82-годишната Благовеста Габровска е открита мъртва на 2 януари от сина си в къщата в Щръклево, в която живеела сама.

На място се извършва допълнителен оглед. Очакват се резултатите от аутопсията. Към момента не е ясно дали се касае за насилствена смърт.

Според съседи съмненията, че нещо не е наред, са заради начина, по който е открита Блажка, както са я наричали всички, съобщава Русе Медиа. Тя била открита паднала по очи на пода в стаята й, а гърбът ѝ бил загънат с одеяло. Неофициално се говори, че по ръцете ѝ е имало синини, а на масата са били намерени пари. Все още не е ясно дали има установени липси от къщата на вещи или пари.

Жената е живеела сама, тъй като е била вдовица. Блажка се е придвижвала по-трудно, но е обичала да се грижи за градината си, била е адекватна и е общувала със съседите си. Макар къщата ѝ да не е на главна улица, около нея домовете са обитаеми, но хората там не са чули нищо. Съседката ѝ Донка сподели, че никога не са се притеснявали и страхували, защото селото е спокойно. Затова всички са изненадани от случилото се.