"Ще бъде извършена щателна проверка за причините, довели до инцидент преди няколко дни с туристическо корабче по река Дунав". Това коментира пред БТА Иван Жеков - директор на дирекцията "Речен надзор - Русе" към Изпълнителната агенция "Морска администрация".

Сигнал за случая от името и на други пасажери е подала една от пътничките на корабчето - Невена Пенева.

Тя обяснява, че инцидентът е от 2 юни (петък). След разходката с плавателния съд, при акостирането капитанът съобщил по микрофона, че корабчето е изгубило управление. Така плавателният съд се ударил леко в спрял на понтон друг пасажерски кораб. При инцидента няма пострадали хора. По думите на Невена Пенева децата на корабчето се уплашили и изпаднали в паника. Всички обаче били изведени бързо на сушата.

Жеков обясни, че ще се провери какви са причините, довели до инцидента, както и дали има нарушение на правилата за плаване. Щетите са само материални. За щастие няма пострадали. Инцидентът се разминал само с уплаха. Имало е мигновена реакция и ситуацията е била овладяна.

"Поради техническа причина корабчето е изгубило управление. Щетите са само материални и са незначителни. Когато работиш на вода, се случват такива неща. Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора", каза Валери Иванов - мажоритарен собственик на "Дунавски драгажен флот", чиято собственост е корабчето.