Ледената пързалка в Русе вече е готова и е на разположение на русенци и гости на града, съобщиха от общинската администрация.

Пързалката е разположена на ларгото пред Държавна опера и е с площ 450 кв. м. Съгласно договора, зимното съоръжение ще функционира до 21 януари 2020 г.

Работното време на пързалката ще бъде от 10:00 до 22:00 часа, всеки ден. На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер. Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици - 3 лв. за час. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител.

За начинаещите кънкьори са предвидени 12 обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.

От общинската администрация допълват, че официалното откриване на зимното съоръжение ще е на 25-ти ноември, понеделник, от 18.00 часа. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от софийския клуб "Ледени искри", а специален водещ ще е бате Енчо.