В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, Тръстеник, Щръклево и Мечка, а екипи на електроразпределителното дружество отстраняват повредите. Причината е обилният снеговалеж. 

Голямата снежна покривка предизвика проблеми с електрозахранването в областите Враца и Монтана, където е обявен оранжев код за опасни явления.

Частично прекъсване на тока има в населени места в 8 от 10-те общини на област Враца и в община Лом в област Монтана. Авариите са предизвикани от обилния снеговалеж. Във Враца снежната покривка е най-значителната в страната и е близо 30 см.

Работи се усилено за възстановяване на електрозахранването в населените места, в които беше прекъснато заради обилния снеговалеж, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Създадена е организация и да се включат и екипи от други области.

Към момента частично са засегнати селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за достигане до недостъпните участъци и преминаване по непочистените пътища.

От дружеството пренасочват екипи от други области, но включването им в отстраняване на повредите зависи от времето за преминаване през контролно-пропускателните пунктове.