Преминаването в участък от моста при ГКПП "Русе" се осъществява в една лента поради ремонтни дейности, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, а движението се регулира.

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопол" и ГКПП "Оряхово" на изход от страната, информират още граничните власти. Данните за трафика по пунктовете са към 6 часа тази сутрин. 

Що се касае до останалите гранични контролно-пропускателни пунктове, на тези с Гърция трафикът е нормален. През "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на пункта "Калотина" налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

По границата с Турция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.