Постановената от Окръжен съд - Русе присъда, с която подсъдимият П. М. е осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване, бе потвърдена от две инстанции и влезе в законна сила. 

В края на 2017 г. 27-годишният тогава П. М. се запознал чрез интернет с 20-годишна българка, която работела в Англия. Само след няколко месеца отишъл при нея и заживели заедно. От самото начало подсъдимият проявявал патологична ревност, като настоявал тя да не носи рокли и поли, да не се гримира, да не разговаря с колегите си и да гледа само надолу. Редовно вземал телефона ѝ и не ѝ разрешавал да поддържа връзка дори с роднините си. През следващите 2 години младата двойка многократно сменяла местожителството си - в Глоджево при родителите на жената, в Асеновградско село при бабата на мъжа, в Пловдив на квартира, а проблемите се задълбочавали и подсъдимият тормозел жената и физически, и психически дори и по време на бременността. На 12.09.2019 г. младата жена не издържала и се обадила на баща си да дойде да прибере нея и бебето от квартирата в Пловдив. Малко по-късно, когато П. М. установил липсата им, снабдил се с 2 ножа и около 6:00 ч. на следващия ден пристигнал в дома на родителите на жена си в Глоджево. Прескочил през оградата. В двора почти се сблъскал със стопанката, която тъкмо се връщала от нощна смяна. Избутал я и нахлул заедно с нея в къщата. В антрето били съпругът ѝ и дъщеря им. Започнал скандал, при който подсъдимият пробол с нож първо жената, а после и родителите ѝ, които се опитвали да я защитят. Въпреки многобройните прободно-порезни рани и огромната кръвозагуба, възрастната жена успяла да излезе и да потърси помощ в близката бензиностанция, откъдето се обадили на тел.112. Полицаите задържали П. М., а линейки откарали тримата тежко пострадали в болницата в Русе, където им били направени животоспасяващи хирургични операции. Въпреки всички реанимационни действия,жената е починала още същия ден.

Окръжен съд - Русе след проведени множество разпити на свидетели и вещи лица, на 16.06.2021 г. призна П. М. за виновен за предумишленото убийство и за опит за убийство на родителите ѝ и го осъди на доживотен затвор при първоначален специален режим за изтърпяване. При индивидуализацията на наказанието е било отчетено само едно смекчаващо отговорността обстоятелство - чистото съдебно минало и множество отегчаващи: липсата на критично отношение към извършеното, умъртвяването на млада жена (само на 22 години) и по този начин лишавайки току-що родено дете от майка, множеството пострадали лица от престъплението. Според съда, липсват и минимални данни, че подсъдимият би коригирал общественоопасното си поведение и би се вградил в обществото, без да стои постоянната заплаха, че за пореден път ще го увреди.

И двете по-горни инстанции са възприели изводите на Окръжен съд - Русе и са потвърдили наложеното на П. М. наказание доживотен затвор при първоначален специален режим за изтърпяване, поради което присъдата вече е в законна сила.