Пътни полицаи откриха труп на изхода на Русе в посока София след подаден сигнал за катастрофа.

На 20 ноември около 09:30 ч. служители от сектор "Пътна полиция" са изпратени по сигнал за настъпило ПТП с пострадал пешеходец в Русе на главен път I-5 /Русе - Велико Търново/ в района на 7-ми километър, съобщиха от полицията в Русе.

На място не е установено превозно следство, претърпяло ПТП, но в банкета вдясно от пътното платно е открит труп на мъж с неизвестна самоличност, с наранявания по тялото и главата.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията и съдебен лекар. Разследва се дали мъжът е починал вследствие на пътно произшествие

Сигналът е подаден сутринта в неделя от пътуващи, които са видели трупа край пътя, разказаха пред БНТ хора, които работят в района.

Трупът е откаран за аутопсия. Самоличността на загиналия е в процес на установяване. По първоначалните данни е 74-годишен мъж. Обстоятелствата и причините, довели до смъртта на мъжа, се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

От русенската полиция отчитат ръст на катастрофите за първите десет месеца на годината. До края на октомври са регистрирани 868 катастрофи, с 36 повече в сравнение с миналата година. Ранените са 374 души, а 24 са загинали, което е с шестима повече.