Участници от България, Румъния и Сърбия ще се включат в десетото издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети, което ще се състои на 8 юни тази година в Русе. Това съобщи председателят на авто-мотоклуб "Русчукъ" Десислава Василева, която заедно с общинската фондация "Русе-град на свободния дух" е организатор на събитието, предаде БТА.

Събитието ще се състои в Парка на младежта.

"Ежегодно парадът привлича повече от 100 колекционери на ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна и чужбина. Превозните средства са произведени на три континента и ни пренасят в едни отминали времена", обясни Василева.

Парадът ще има и разнообразна съпътстваща програма. В нея ще участват танцови и певчески формации. Ще има и концерт на дует "Мания".

На шатрата на образователен център "Дворецът на децата" най-малките посетители на парада ще могат да рисуват и оцветяват ретро автомобили, да си направят превозни средства от хартия или конструктори. Ще бъде подредена и изложба на художествени творби, участвали в проекта "Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери". Ще бъде преобразен в произведение на изкуството и тролейбус от градския транспорт на Русе.

В миналогодишното издание на парада се включиха повече от 200 участници.