Русенската полиция разследва сигнал за домашно насилие срещу 22-годишна жена, тормозена системно по нейни думи от 35-годишен мъж, с когото живеела на семейни начала. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Сигналът жената подала в полицията вчера сутринта в 4:15 ч. Младата жена лично отишла в Първо районно управление в Русе и обяснила, че е жертва на домашно насилие. Разказала, че живее от февруари миналата година на семейни начала с 35-годишен русенец. Системният тормоз и физическото насилие над нея започнали месец по-късно.

Младата жена лежала и в болница през февруари тази година след нанесен побой от мъжа. Подала жалба, но по-късно я оттеглила под негово влияние.

Жената обяснила още, че през октомври миналата година приятелят ѝ я завел в Германия под претекст, че щял да работи в сферата на строителството, а на нея да ѝ намери също работа, за да изкарат зимата и да имат пари. По пътя обаче ѝ казал, че ще работи като проститутка във Франкфурт.

Районният прокурор на Русе Ирена Костадинова коментира за БТА, че по случая се работи и е образувано досъдебно производство. Ще бъдат проверени и данните за престъпление, свързано с трафик на хора.