За агресия в офиса на НАП в Русе сигнализираха зрители на Нова тв. Мъж, който вчера по обед искал да плати здравните си осигуровки, твърди, че е бил изблъскан от охраната в офиса на данъчната служба. На клип, заснет от съпругата на потърпевшия, се вижда, че и тя самата е грубо избутана от вратата.

Ефтимия Василева и Петър Петров работят в Ирландия. В сряда отиват да платят здравните вноски на Петър. На входа имало табели, че поради годишно приключване системите на НАП не приемали плащания. Двамата обаче не ги забелязали първоначално.

"Казаха ни: "Напуснете веднага, заповядайте в понеделник". Казах му, че не е необходимо на висок тон. Той ме сграбчи и ме изкара през вратата", разказа Петър Петров.

"Направих клипа, защото не ми хареса отношението към моя мъж", заяви Ефтимия Василева.

"Опитваме си такава ситуация да не бъде допускана отново. Охранителите са служители на външна фирма", заяви Лора Георгиева, старши експерт Комуникации, Централно управление на НАП. "Не толерираме подобно отношение", допълни тя. И призова да се подават сигнали, ако има и друг изпадне в подобна ситуация.

"Няма как да накажем когото и да е. Можем да търсим отговорност на фирмата-подизпълнител", обясни Георгиева.