Лятна читалня на открито приканва читатели в градинката на площад "Батенберг". Под сянката на дърветата и на пейка, русенци и гости на града могат да се запознаят с последните издания на европейска тематика, съобщава ТВНбг.

Посетителите могат да разгледат и да прочетат различни издания на службите за информация на Европейския съюз. Предлагат се издания с информация за правата на европейските граждани, възможностите, които им се предлагат за живот, работа, образование в съюза, дори и планиране на летните отпуски в страни от стария континент. Посетителите на читалнята могат да научат още как да поръчват и получават безплатно нужната им литература и документация, като най-много се търсят изданията за децата и опазването на околната среда, разясни управителят на "Европа Директно" - Русе Ирина Йорданова.

Лятната библиотека на открито е инициатива на Информационния център "Европа Директно" - Русе. Тя се реализира в партньорство с Регионална библиотека "Любен Каравелов". Следващото издание на лятната читалня ще бъде следващата сряда на 25 юли, отново на пл. "Батенберг".