Жена и дете пострадаха при катастрофа днес по пътя Силистра - Русе в района на бившия свинекомплекс "Ситово", съобщиха от ОД на МВР. Движението в района на произшествието е временно ограничено.

Сигналът е получен в 13:00 часа. Според първоначалната информация, 37-годишна жена със "Ситроен", пътуваща към Русе, на завой е навлязла в насрещната лента и се е ударила в движещ се в посока Силистра лек автомобил "Сеат", управляван от 40-годишен мъж.

Със съмнение за фрактури на крайници в МБАЛ-Силистра са откарани жена и пътувалото с нея 10-годишно момиче, а водачът на другия автомобил и неговата 32-годишна спътница нямат сериозни наранявания, но също са отведени в болницата за преглед.

Движението в района на произшествието е временно ограничено. Обходният маршрут е през разклона за Ситово - Любен - Професор Иширково в посока Силистра и обратно.

През първите десет месеца на миналата година в Силистренска област са регистрирани 274 пътнотранспортни произшествия, като тежките са 87. При тях са ранени 115 души, а загиналите са 12.