От осемте депутати, които ще представят област Русе в 48-ото Народно събрание, петима са с парламентарен опит, а останалите трима ще бъдат народни представители за първи път.

От коалиция ГЕРБ-СДС това са Десислава Атанасова и Драгомир Драганов.

Атанасова е юрист. Депутат е в седем парламента и бивш министър на здравеопазването. В 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание е председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

64-годишният Драгомир Драганов е областен председател на СДС в Русе. Той е бизнесмен и бивш кмет на общините Две могили и Бяла. За първи път ще бъде депутат, след като с 1121 преференции се изкачи от пето до второ място в листата на коалицията.

Адвокат Рена Стефанова и 43-годишният икономист Димитър Недялков ще представят Русе в Народното събрание от "Продължаваме Промяната". И двамата са били депутати в предишния парламент.

Недялков бе трети в листата, но влиза в Народното събрание, след като водачът Николай Събев се отказа от депутатското място.

От партия "Възраждане" област Русе ще бъде представена в парламента от 43-годишния Златан Златанов. Той е адвокат и за първи път ще бъде народен представител.

47-годишният Иван Иванов влиза в парламента от "БСП за България". Той е историк и юрист, бивш министър на земеделието в правителството с премиер Кирил Петков. Депутат е в шест парламента.

Ализан Яхова е депутатът от ДПС в Русенско. Тя е икономист и бивш директор на Държавния фонд "Земеделие". Била е депутат в 47-ото Народно събрание.

38-годишният Иван Белчев ще бъде представителят от Русе на "Демократична България - обединение" в парламента. Той е IT специалист и екоактивист. Белчев ще бъде за първи път народен представител, след като с 409 преференции се изкачи от четвърто до второ място в листата, а водачът Надежда Йорданова избра да влезе в парламента от София.