Росица, майката на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които - 9-годишният Стефан, почина, е напуснала дома им преди дни. Това съобщи в социалната мрежа организаторката на благотворителната кампания в подкрепа на семейството Вили Димитрова от Генерал Тошево.


"Научихме, че са давани пари на ръка на майката, които не са стигнали нито до децата, нито до бабата и дядото", обясни Димитрова пред "Про нюз"-Добрич. Тя призова пари на ръка повече на никого да не се дават, а желаещите да помогнат, да го правят чрез поставените кутии за набиране на средства или по банков път.

Кметът на село Кардам Георги Събев каза, че няма информация дали майката на децата е изчезнала и с какви пари. Обясни, че от бабата научил, че Росица е отишла за няколко дни във Варна.

"Кога ще се прибере и има ли намерение да се прибира - нямам такава информация", каза още Събев.

Междувременно в социалната мрежа се появиха доста коментари на възмутени от поведението на Росица. Много от тях настояват да й бъдат отнети родителските права над петте й деца и да бъдат присъдени на бабата и дядото.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.