В нашата бързо променяща се действителност понякога забравяме колко въздействащо може да бъде обединението на дадена общност с цел и кауза. В този дух на солидарност и грижа, жителите на комплекса River Park съчетават усилията си, за да се включат в благотворителната инициатива "Щастлива Коледа за възрастни хора" на "Един процент промяна".

Нещо повече от обикновена благотворителна кампания, този проект е вдъхновен от желанието да направи Коледа по-специална за 108 възрастни души от с. Делейна и с. Гъмзово, Дома за ветерани на културата и изкуството в София, както и Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Подгумер. "Един процент промяна"е изцяло прозрачна благотворителна организация и сто процента от даренията към тях отиват за каузата.

River Park е създаден като семейна общност и обитателите на новите жилища избраха да подкрепят инициатива, която отговаря на техните ценности. Новодомците, които закупиха къщи в първата фаза на комплекса, застанаха зад благотворителната кампания и взеха едно от първите си решения като съседи - да зарадват нуждаещи се хора по време на празниците. Избраха "Един процент промяна", защото са инициатива с осем годишна история и директно осигуряват нужните материали и услуги за каузата.

Източник: Един Процент Промяна

Обединението зад подобна благотворна инициатива не само сплотява връзките на живущите, но е и прекрасен пример за това как една група хора може да се превърне в надеждна общност. Всеки участник, независимо от възраст или статус, играе важна роля в замисъла, като допринася за усмихнатите лица и радостните сърца на тези, които се нуждаят от по-специален коледен подарък.

River Park се превръща в център на доброто. Каузата не само ще направи Коледа по-стойностна за тези възрастни хора, но и ще даде началото на едно колективно бъдеще за семействата на комплекса.