Уголемяването на простатната жлеза е състояние, което е типично за мъжете след 50-годишна възраст и е с прогресивно повишаваща се честота след 60. То е причина за редица уринарни смущения, сред които затруднен старт, слаба или прекъсваща струя, честа или спешна нужда от уриниране - както през деня, така и през нощта,.

Ежегодната профилактика на простатата или навременен преглед след установяване на промени в уринирането могат да спестят бъдещи проблеми, т.к. с времето оплакванията се влошават.

Мъжът рискува да събира остатъчна урина, заради влошенат функция не само на пикочния мехур, но и на цялата уринарна система. Най-опасно е състоянието на невъзможност за уриниране изобщо, което изисква незабавна медицинска намеса - обикновено, поставяне на катетър. В някои случаи е временна мярка, но при повечето мъже, без последващо лечение, остава за постоянно. А лечение може и да не последва поради невъзможност на конвенционалните методи за справяне със състоянието.

С възможностите на лазерната хирургия катетърът се премахва окончателно. Независимо от големината на простатата или наличие на съпътстващи заболявания. ЛЕЙЗЪР МЕД разполага с най-съвременните възможности за диагностика и третиране на уринарни нарушения при аденом и карцином на простатната жлеза, при тумори в пикочен мехур и изпускане на урина.

ТУЛИУМ ЛАЗЕР 200 вата е изключително технологично достижение, утвърдено в урологичната практика. Достига до простатата през естествените пикочни пътища и я премахва без разрези. Най-високата възможна мощност и водеща прецизност при проникване в тъканите /едва 0.2 мм/ осигуряват отлични резултати за мъжа: уринирането се освобождава, струята отново е силна и бистра, честотата на позивите отшумява.

Снимка: Лейзър Мед

В случай на съмнение за наличие на карцином на простатата се пристъпва към ФЮЖЪН-биопсия с виртуален навигатор, а след диагностицирането му - към лапароскопска хирургия. Тя се изпълнява през няколко отвора в коремната стена, с помощта на високотехнологични оптични средства, прецизиращи работата в зоната чрез детайлно зрително приближаване на работното поле. Протича при минимални травма и кървене, което е равнозначно на по-бързо възстановяване и връщане към нормалното ежедневие.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

 За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

 

Вече и в Лейзър Мед - Варна

Вътремехурна ТЕРМО-химиотерапия при рак на пикочния мехур

Още

ШОКОВО-ВЪЛНОВА ТЕРАПИЯ - апаратни процедури срещу мускулно-ставни болки

Терапията бързо отнема болезнените усещания, снема мускулното напрежение и скованост в ставите, оздравява тъканите. Комбинираното й въздействие се дължи на енергийните вълни, които чрез засилване на кръвообращението стимулират метаболитните процеси и естественото възстановяване на увредените структури. В ЛЕЙЗЪР МЕД процедурите се извършват с най-висок клас апаратура, притежаваща смарт-фокус. Енергията се доставя директно и в дълбочина в желаната област, безболезнено, без инвазия и без използване на медикаменти. Процедурите се извършват в ЛЕЙЗЪР МЕД - София и Варна.

Съдържание на: Лейзър Мед