Уринарните нарушения са основна причина за консултация с уролог. След 50-годишна възраст те са често оплакване сред мъжете. Прегледът обикновено удостоверява най-разпространеното състояние - хиперплазия /аденом/ на простатата. Максимално щадящото лечение е лазерна простатна хирургия.

 За 11 години у нас хиляди мъже предоляха уринарните си смущения благодарение на специалистите на Лейзър Мед. С най-мощната и прецизна лазерна система Тулиум 200 вата увеличената тъкан на простатата се изпарява и уринирането се нормализира. Тази еволюционна технология бързо се превърна в предпочитана заради отличните си резултати.

Увеличаването на простатата в резултат на възрастови изменения е характерна особеност жлезата. Страдат над половината от мъжете на възраст между 60-75 години и около 90% над 80. Ако нормалната простата е с размерите на кестен, има мъже, при които тя надхвърля нормата с 4-5 дори 8 пъти - това означава, че тъканта обгръща пикочния мехур и канал и нарушава нормалното им функциониране, свързано с извеждането на складираната урина. Така започват и сериозните проблеми с уринирането на мъжа: затруднено, с труден старт и неспособност да се изпразни напълно мехурът. Освен това се наблюдават: многобройни нощни ставания, слаба струя, уриниране на капки, честа позивност.

Лазерната хирургия на простата отвори нова страница в лечението при намалена инвазивност и травматичност. Тя позволи на всеки мъж да реши проблема си - без оглед на обем на простатата или на наличие на съпътстващи заболявания. Интервенцията се извършва с лазерно влакно, което преминава през естествените уринарни пътища и достига жлезата. Там, с енергията, която подава, тъканта се изпарява до капсулата, така че да се освободи каналът и уринирането да е отново безпрепятствено, както в младостта на мъжа.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

 

НОВО

На разположение на специалистите на Лейзър Мед - София

Фюжън-биопсия на простатата с виртуален навигатор

По-висока прецизност в откриването и стадирането на простатния карцином чрез комбинирано използване на магнитен резонанс, който открива съмнителните зони и на ултразвуково сканиране, изобразяващо ги в реално време. Образите се сливат /fusion/ посредством интелигентни алгоритми и осигуряват максимално достоверен резултат, позволяващ да се вземе адекватно клинично решение.

Вече и в Лейзър Мед - Варна

Вътремехурна ТЕРМО-химиотерапия при рак на пикочния мехур

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

Съдържание на: Лейзър Мед