Простатата е жлеза от мъжката репродуктивна система, която нараства по размер с напредването на възрастта. Наблюдават се два скока на растеж - един в пубертета и друг след 30-годишна възраст. Оплакванията от уголемяването й започват да се проявяват клинично едва след 50-годишна възраст. Неглижирането им рискува състояния като дискомфорт при уриниране, инфекция на пикочните пътища, камъни в мехура или поставяне на катетър поради запушване.

Кои са предупредителните сигнали за увеличаването на простатата?

  • чести ставания за уриниране през нощта
  • повишена честота през деня
  • неотложност и уринарна инконтиненция /изпускане/
  • парене по време на уриниране
  • забавено начало на уриниране, прекъсване на струята
  • слаба, тънка струя на урината
  • усещане за ненапълно изпразнен мехур

При наличие на един или повече от изброените запишете час за консултация с уролог, който да оцени състоянието ви и при необходимост да назначи терапия. Увеличената простата не означава непременно необходимост от лечение, тя може да подлежи само на годишно наблюдение. При състояния, изискващи терапевтичен подход, специалистът ще прецени подходящия за вас - медикаментозен или хирургичен.

Лазерната хирургия на простатата - бърз, минималнорисков и максимално ефективен метод.

Основните му предимства са в краткотрайната хоспитализация, скоростното възстановяване, широка приложимост без значение от обема на простатата или от допълнителни лимитиращи рискове като прием на кръворазреждащи медикаменти, наличие на пейсмейкър, съдови заболявания. Екипът от специалисти на Лейзър Мед е с респектираща практика и работи с последната разработка на Тулиум лазер - с водещи мощност /200 вата/ и прецизност /само 0.2 мм проникване в тъканта/. Жлезата се изпарява до капсулата, което връща уринирането от младостта - със силна и бистра струя и с напълно освобождаване на мехура.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА. В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД: НЕЗАБАВНО ПРЕМАХВАНЕ НА МУСКУЛНО-СТАВНИ БОЛКИ С ШОКОВИ ВЪЛНИ

Болки от схващания, гонартроза, шипове, тенис-лакът, коляно, ахилес, са само част от състоянията, които успешно се повлияват с шоково-вълнова терапия. Те стимулират естествения обмен на веществата, подобряват метаболизма и задействат процесите на обновяване на клетките. Еднакво ефективно се премахва, както остра или хронична болка, така и повърхностна или дълбочинна, без значение от локацията й. Процедурите се извършват в Лейзър Мед - София и Варна.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

Съдържание на: Лейзър Мед