• Революционен и експериментален: изцяло новият Tucson не е просто еволюция, а революция в дизайна на Hyundai
  • Нови параметрични скрити светлини - модерна технология за дизайн - придават на изцяло новия Tucson уникално присъствие на пътя
  • Най-добрият в класа си пакет за безопасност и ориентирано към семейството удобство поставят нови стандарти за клиентите, ориентирани към бъдещето си
  • Изцяло новият Tucson предлага най-електрифицираната гама задвижващи агрегати в компактния SUV сегмент, включително hybrid, plug-in hybrid, 48-V Mild Hybrid

Това е новият Hyundai Tucson, който се отличава с усъвършенстван, експериментален дизайн и модерна технология, поставяйки нови стандарти в сегмента на компактните SUV модели. В допълнение, той предлага най-електрифицираната гама агрегати в своя клас, подчертавайки ангажимента на Hyundai за екологично шофиране, като същевременно запазва истинския си SUV характер. Новите акценти в дизайна включват най-новата еволюция на фирмената архитектура на фаровете на Hyundai, наречена "Parametric Hidden Lights" и двойно оформление на интериора, което предлага персонализирано пространство, интуитивно оптимизирано за високотехнологична атмосфера. Изображенията намекват за иновативни характеристики, които отрaзяват новата поразяваща същност на Tucson.

снимки: Hyundai

Изцяло новият Tucson е четвъртото поколение на успешния бестселър на Hyundai с повече от 7 милиона продадени бройки по целия свят, откакто стартира през 2004 г. От тях 1,4 милиона бяха продадени в Европа. Това го прави най-продаваният SUV на компанията в световен мащаб. Новият компактен SUV на Hyundai пристига на пазара с революционен и амбициозен нов облик, който следва новата дизайнерска идентичност на компанията Sensuous Sportiness.

"Мисията на" Sensuous Sportiness" е да повиши емоционалните качества на автомобилния дизайн. Искаме нашите клиенти да се чувстват трогнати. С изцяло новия Tucson въвеждаме неговата еволюция и окончателно изявление за неудържимия инертен ход на Hyundai ", каза SangYup Lee, старши вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center. "Усъвършенстваният експериментален дизайн на Tucson е верен на своя пионерски дух и ще разтресе конкуренцията в най-конкурентния сегмент в бранша."

снимки: Hyundai

Незабравимо първо впечатление

Изцяло новият екстериор на Tucson изразява това, което дизайнерите на Hyundai наричат ​​"Parametric Dynamics", което използва линии, ъгли и форми, за да създаде кинетични детайли на повърхността, подобни на бижу, за да предложи безпрецедентна, смела дизайнерска естетика. Параметричните скрити светлини осигуряват силно първо впечатление. Този незабравим светлинен подпис с новите дневни светлини (DRL) са безпроблемно интегрирани в подобна на бижу решетка и се разкриват само при включване от водача.

Като цяло каросерията на новия Tucson е по-голяма и по-широка от предшественика си, предлагайки дълъг преден капак и къси надвеси върху по-дълго междуосие, които му придават припрян купе-характер. Страничните панели на купето предлагат още една интерпретация на този параметричен дизайн. Изсечените повърхности създават поразителен контраст между елегантен силует и силни форми, което предполага движение напред дори когато стоите неподвижно. Опънатите атлетични форми безпроблемно се сливат в ъглови арки на колелата, където алуминиевите джанти осигуряват мощна и динамична стойка.

снимки: Hyundai

"INTERSPACE" интериор

Влизането в изцяло новия просторен интериор на Tucson, или INTERSPACE, е като влизане в спретнато подредена стая, където ежедневните грижи изчезват. Тук пространството и технологиите се пресичат хармонично. Еволюцията на вътрешното оформление на Tucson доведе до по-нисък централен дисплей на и отстраняване на корпуса на новото дигитално арматурно табло за още по-изчистен дизайн. Широкият ръб на таблото се слива безпроблемно с вратите, като се увива около предните пътници като дълбок пролом. Вертикално ориентираните форми на напълно интегрираната централна конзола са вдъхновени от водопади. Двойни сребърни линии, струящи се от централната част към задните врати, хармонизират спретнато напластените първокласни повърхностни материали в допълващи се неутрални тонове.

HTRAC 4x4 и Terrain Mode правят Tucson истински SUV модел

Изцяло новият Tucson консолидира истинските си идентификационни данни за SUV с 4x4 възможности, благодарение на новия селектор Terrain Mode, който осигурява още повече удоволствие за шофьорите. Тази функция, налична в хибридна версия с автоматична скоростна кутия, използва разработената от Hyundai технология за задвижване на четирите колела HTRAC, която позволява пъргаво управление и по-добро прилагане на въртящия момент в зависимост от сцеплението на колелата и скоростта на автомобила. В допълнение към различните режими на шофиране, се предлагат три различни офроуд режима- кал, пясък и сняг - оптимизират шофирането и настройките на HTRAC за подобрено шофиране на различни терени.

снимки: Hyundai

Най-широката гама електрифицирани задвижвания в компактния SUV сегмент

Предлагайки три електрифицирани опции за задвижване и два двигателя с вътрешно горене с четири възможности за трансмисия, изцяло новият Tucson отговаря на всеки тип водач. С бензинов и дизелов 48-V Mild-Hybrid, Hybrid и Plug-In Hybrid, изцяло новият Tucson предлага най-широката гама електрифицирани задвижвания в компактния SUV сегмент. В допълнение към електрифицираните задвижвания, изцяло новият Tucson предлага и гама бензинови и дизелови опции.

Изцяло новият Tucson е разработен за намаляване на емисиите, без да прави компромис с това, че е забавен за шофиране. Хибридната версия се състои от новия 1,6-литров T-GDI (турбокомпресор с директно впръскване) Smartstream двигател и 44,2 kW електродвигател, с 1,49 kWh литиево-йонна полимерна батерия. Той се комбинира с шестстепенна автоматична скоростна кутия (6AT) и се предлага със задвижване на предните колела или с HTRAC 4x4 . Системата е най-мощната в изцяло новата гама силови агрегати на Tucson, с комбинирана мощност от 230 к.с., което означава, че предлага ниски емисии, без да прави компромис с шофирането. Предлагани двигатели:

1,6-литров T-GDI Smartstream със 150 к.с. и задвижване на предните колела

1,6-литров T-GDI Smartstream със 180 к.с. Mild-Hybrid и задвижване на всички колела

1,6-литров CRDi Smartstream със 136 к.с. Mild-Hybrid и задвижване на всички колела

1,6-литров T-GDI Smartstream Hybrid с 230 к.с. и задвижване на всички колела

1,6-литров T-GDI Smartstream Plug-in Hybrid с 265 к.с. и задвижване на всички колела

Всички двигатели се оборудват с автоматична скоростна кутия.

 

* материалът е предоставен от Hyundai