С възрастта настъпват физиологични промени с отражение върху целия организъм и пикочната система не прави изключение. При нормалното й функциониране ¾ от приетите течности се отделят в рамките на денонощието, уринирането е 4-6 пъти дневно, а пикочният мехур се освобождава без какъвто и да е дискомфорт. При мъжете над 50, с увеличаването на обема на простатната жлеза, уринирането често е затруднено в съчетание със задържане на остатъчна урина и многобройни нощни ставания. Задържането на урина е причина за допълнителни усложнения като инфекции, образуване на камъни и интоксикация.

Как увеличаването на простатата се превръща в причина за уринарни смущения? Характерна нейна особеност е, че с възрастта тъканта й се разраства и тя увеличава обема си. Разположена между уретрата (пикочния канал) и пикочния мехур, увеличената простата започва да им оказва натиск и ги притиска. Поради това пикочният мехур не успява да изведе напълно складираната в него урина и мъжът изпитва чести позиви, на моменти нетърпими, а в същото време затруднено уриниране със слаба струя или на капки.

Съвременната медицина разполага с отлично решение - Тулиум лазер 200 вата. Най-мощната и прецизна лазерна система е на разположение и в 4-те филиала на Лейзър Мед в България и Сърбия. Интервенцията се извършва с изключително тънко лазерно влакно, което прониква през естествените уринарни пътища на мъжа - без разрези и без кървене. При достигане до простатата подава прецизно дозирана енергия, която загрява тъканта до висока температура и се наблюдава ефектът на "изпаряване" и съответно премахването й. Времетраенето на интервенцията е около час. Пациентът се изписва на следващия ден, до няколко дни уринирането е се възстановява със струята от младостта. Опитът на уролозите на Лейзър Мед с Тулиум лазер 200 вата сочи: отлични клинични резултати, съчетани с висока удовлетвореност на пациентите.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:


Материалът е предоставен от Лейзър Мед.