В сложната за целия свят ситуация за справяне с пандемията COVID-19 е важно да можем да се обърнем към природните алтернативи , които могат да бъдат полезни.

Провиотик Кардио ни дава една такава алтернатива, която по естествен начин подпомага организма да подобри състоянието на кръвоносните съдове и прави възможно да се намали вероятността от тежко протичане и последващи усложнения.

Защо е важен Провиотик Кардио?

Събраният клиничен опит за месеците, в които светът живее в условията на пандемия COVID-19 показва многоликост на клиничните изяви на новия коронавирус SARS-CoV-2 върху човешкия организъм.

Една от причините за многообразието на клиничните симптоми е, че SARS-CoV-2 поразява стената на кръвоносните съдове (ендотела). Изучаването на причинителя на COVID-19 е показало, че по повърхността на SARS-CoV-2 има липофилни образувания (които са с афинитет към мастните клетки). Те се нуждаят от липиди, за да се осъществи по-нататъшното развитие на вирусните частици.

Плаките холестерол в съдовете и атеросклеротичните отлагания по ендотела предоставят добра среда за развитие на вирусните частици. Затова при пациентите, приемащи лекарства, които понижават нивата на холестерола и подобряват състоянието на кръвоносните съдове (например статини) съдовете са в добро състояние, отлаганията по-малко и вероятността за заболяване и тежко протичане е по-ниска.

Затова Провиотик Кардио е добра възможност за подпомагане на организма да овладее холестероловите отлагания по съдовете.

Какво представлява Провиотик Кардио?

Това е български продукт, собствена разработка на млади учени от Биологическия факултет на Софийски университет.

В него се съдържа български пробиотичен щам изолиран от ферментирал продукт (кисело зеле) Lactobacillus plantarum GLP 3 и мощен антиоксидант получен от грозде Trans-Resveratrol .

Lactobacillus plantarum създава неблагоприятни условия за развитие на лоши бактерии, които стимулират синтеза на ТМАО от организма на човека.

TMAO или триметиламин N-оксид е вещество, произведено по време на храносмилането и метаболизма. Образува се след консумация на храни, които съдържат вещество, наречено холин - намиращо се не само в червеното месо, но и в пилешкото месо, яйцата и рибата. Докато бактериите в червата се хранят с холина, произвеждат триметиламин (TMA). Черният дроб приема този ТМА и го превръща в TMAO.

Как Провиотик Кардио подпомага организма?

Повишените нива на ТМАО водят до увеличаване нивата на холестерол и отлагане на атеросклеротични плаки, както и до активиране на тромбоцитите. Затова предотвратяването на синтеза на ТМАО благодарение на приема на Lactobacillus plantarum GLP 3 оказва благоприятно влияние върху състоянието на кръвоносните съдове в организма. Това е изключително полезно при сегашната пандемия, тъй като повишената активност на тромбоцитите и склонността към тромобози е сериозен фактор, обуславящ тежкото протичане.

Resveratrol (във вид на най-добре усвоимия Trans-Resveratrol ) е полезен при контрола на кръвното налягане, чрез увеличаване на производството на азотен оксид (NO), ендогенен и мощен вазодилататор. Вазодилатацията намалява периферното съпротивление, което директно влияе на артериалното налягане и понижава ВР.

Механизмите, които са в основата на сърдечно-съдовото защитно действие на Resveratrol, са многостранни. Показано е, че Resveratrol регулира eNOS (ензими, катализиращи производството на NO). Повишаване на бионаличността на Resveratrol може също да индуцира основни клетъчни антиоксидантни в сърдечните и съдовите клетки, което води до маркирано затихване на оксидативния стрес.

В Провиотик Кардио се съдържа високо качествен Resveratrol , в най-добре усвоимата му форма Trans-Resveratrol . Той е получен само от грозде и се усвоява от организма изключително лесно. След прием на Trans-Resveratrol бионаличността в организма е в пъти по-висока в сравнение с тази при прием на ресвератрол. Това обуславя значително по-благоприятното антиоксидантно влияние върху клетките.

Провиотик Кардио е една природна алтернатива подпомагаща организма в естествените му процеси на намаляване на холестероловите нива и атеросклеротичните плаки по стените на кръвоносните съдове, което подпомага подобряването на състоянието на ендотела.Това дава възможност на организма сам да се подготви и да намали вероятността от тежко протичане и последващи усложнения.

 

ранителната добавка Провиотик Кардио НЯМА директно въздействие срещу коронавирусна инфекция. Фирмата дистрибутор за България СмартБио ООД няма здравни и хранителни претенции за това!