При мъжете след 50 струята на урината забележимо намалява. Причината най-често е увеличаването на обема на простатата. Притесненията започват от момента, в който струята вече не описва дъга. Постепенно уринирането се затруднява и зачестява едновременно. Между двете оплаквания има логична връзка. Уголемената простата с разрастналата си тъкан оказва натиск върху пикочния мехур и пикочния канал, променя анатомичната им форма и нарушава функцията им. Заради това, че е притиснат от простатата, пикочният мехур, първо, намалява вместимостта си и второ, при позив за уриниране не успява да изтласка напълно събраната урина. Остатъчната урина създава постоянно напрежение у мъжа и не му дава покой нито денем, нито нощем. В същото време натискът на увеличената простата върху пикочния канал стеснява проходимостта му и урината изтича трудно, а в по-тежките случаи случаи - на капки.

Големият риск - запушване на пикочния мехур и невъзможност за уриниране, настъпва при много увеличен обем на простатата. В този случай през пикочния канал се поставя специална тръбичка, наречена катетър, за да освободи урината. Едва ли има мъж, който би приел живота си с катетър, ако знае, че има сигурна алтернатива и може за постоянно да се освободи от него.

Тулиум лазер 200 вата е насреща, за да ви отърве от неприятните оплаквания, свързани с доброкачествено увеличената простата: слабо или протяжно уриниране, чувство за непълно изпразване на пикочния мехур, трудно стартиране на уринирането, често уриниране, многобройни нощни ставания. Лазерната хирургия с Тулиум е безопасен метод с впечатляващ резултат. Сред всички изобретени лазери Тулиум е максимално усъвършенстван - отличава се с най-голяма мощност и водеща прецизост на разумна цена. Към момента няма друг лазер, който да е по-безрисков към околните тъкани заради най-ниската си степен на проникване - само 0,2 мм.

снимки: Lazer med

Премахването на простатата с Тулиум лазер ви спестява:

  • скалпел, разрези и шевове
  • пълна упойка
  • усложнения
  • усещане за извършена интервенция

Всички тези предимства са съчетани с още едно - огромно. Лазерното лечение е подходящо дори за мъже, на които им е отказано стандартно. Заради напреднала възраст или съпътстващи заболявания при класическата хирургия съществува риск от сериозни усложнения. При лазерната хирургия тези рискове отпадат. Операцията протича при липса на кървене и възстановява нормалното уриниране със силна, непрекъсваща и бистра струя.

В ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна и Стара Загора се провежда пълен преглед на простатата на цената на консултация, включващ: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Ново: готов резултат от ПСА преди прегледа. Важи за Лейзър Мед - София.

 

За контакт:

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

 

*Рекламна публикация