С напредване на възрастта простатната тъкан се разраства, увеличава обема на жлезата и започва да притиска съседните й органи - пикочен канал и мехур. Това нарушава както тяхната анатомия, така и функционирането им. От промяната пикочният мехур не успява да освободи напълно събралата се в него урина и започва да задържа т. нар. остатъчна урина. Последствията най-често са образуване на камъни, възпаления и инфекции, които освен че се разпространяват в уринарния тракт до бъбреците, възпрепятстват и нормалното уриниране.

Неприятните усещания за мъжа започват при наличие на остатъчна урина над 50 куб. см, а с увеличаване на количеството й придобиват по-изразена тежест:

  • засилена позивност - чести посещения в тоалетната, отделяне на малки количества урина, чувство за ненапълно изпразнен мехур и нов позив;
  • при липса на нощни ставания на сутринта уринирането е с труден старт;
  • струята изтънява и пада вертикално без да описва дъга;
  • невъзможност за задържане на урината - тя изтича спонтанно на капки;
  • невъзможност за уриниране, налагащо поставяне на катетър.

Лазерната хирургия на простатата с Тулиум 200 вата, в София, Варна и Стара Загора се справя с уринарните нарушения и връща пълноценния живот на мъжа за един ден. Самата интервенция, според обема на простатната жлеза, протича в рамките на 1-2 часа. Тулиум 200 вата е първокласна лазерна система с водещи мощност и прецизност и съответно - качество на резултата. Сравнена с други лазери, тя е най-съвременното изобретение, комбинира техните предимства и ги надгражда технологично. А екипът на ЛЕЙЗЪР МЕД е с най-висока компетентност у нас. Тяхната опитност се основава на хилядите проведени операции при ежедневен режим на работа.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

 

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

Методът бързо и неоперативно премахва болки без значение от степента и локацията им. С термина shockwave (ударна вълна) се обозначават механичните импулси, които при достигане до тъканите се усещат като вълна. Въздействието им предизвиква локално загряване и засилва притока на кръв, което подпомага пълноценното хранене на тъканите, техния метаболизъм и регенерация. След процедурата се освобождават биохимични вещества в организма, които подпомагат естествените му оздравителни процеси.

 

* съдържание на Лейзър Мед