Ако си фен на крафт бирата и обичаш да предизвикваш себе си и приятелите си в диви и забавни начинания, имаме добра новина за теб! Родният пазар за крафт пивоварство вече може да се похвали с най-лютата бира, варена в България! Огнената напитка е в основата на партньорството между софийската крафт пивоварна Cohones Brewery и виртуозите на чилито - Chilli Hills. А резултатът е Cohones #Helldriller Session IPA 10/10.

Горещата бира може сериозно да те поизпоти, благодарение на своята специална съставка - Ghost Pepper. Известна като втората най-люта чушка в света, Ghost Pepper е позната в някои части на Индия с името "bih zôlôkia". Според буквалния превод на местния диалект, "bih" е "отрова", а думата "zôlôkia" - "чушка". Ако ви е трудно да си представите, ще ви помогнем с това сравнение - лютивината на Ghost Pepper е около 400 пъти по-висока от тази на сос табаско. Майсторството на технолозите от Cohones Brewery намира перфектният баланс от вкусове, който ще възпламени сетивата, оставяйки топъл спомен в небцето дълго време.

В случай, че се притеснявате, че концентрацията на лютата чушка в #Helldriller 10/10 ще бъде по-сериозно предизвикателство за вас, в никакъв случай не се отказвайте от дегустация на лимитираната серия! Cohones Brewery и Chilli Hills са помислили и за любителите на по-умерената пикантност със своята Helldriller 5/10. Далеч по-мека и пестелива от Ghost Pepper есенция, Helldriller 5/10 се отличава с несравними вкусови качества благодарение на майсторската комбинация от съставки. Селекция от три вида малц - Pilsner, Vienna и CaraPils, допълнена с два вида хмел - Simcoe и Amarillo и сухо охмеляване с Columbus и Cascade.

А ако се чудите как да предизвикате приятелите си в една забавна до сълзи (буквално) игра, Cohones Brewery и Chilli Hills потриват заговорнически ръце и поставят сериозно, но и адски забавно предизвикателство на масата - #Helldriller Chillinge Pack - бирена настолна игра. Как да се включиш?

Всичко, от което имате нужда, са трима смели приятели и един пак Cohones #Helldriller Chillinge, който ще откриете на https://eshop.cohones.beer/. В пака има 3 пикантни и 1 адски лют Cohones #Helldriller Session IPA! Пригответе си прясно мляко, защото на един от вас ще му потрябва със сигурност и камера, за да запомните завинаги този епичен момент! Пуснете камерата и вземете по една бира. Отворете я и пийте смело! Един задължително ще изгори. Другите (вероятно) ще се смеят! След това качете снимката или видеото в Instagram с хаштаг #helldriller, за да спечелиш награди от Cohones Brewery и Chilli Hills.

Cohones Brewery стана популярна на крафт пазара в България със своя семпъл дизайн с отличителен черен петел в началото на миналата година като представи своя първи продукт - Family Jewels, който веднага бе високо оценен от любителите на Pale Ale! За зимния сезон брандът прибави и два отличителни стаута към портфолиото си. St. Out, създаден от хармоничната комбинация между 5 малца Pilsner, Munich 1, CareMunich 2, Carafa 2, Roasted Barley и хмел Columbus, както и Holy St. Out, за създаването на който технолозите добавят и перуанско какао, бурбонска ванилия и екзотичен ром.

През месеците на пандемия крафт пивоварната заяви соята подкрепа към малкия бизнес като представи родената в карантина Emergency Session IPA. Бира с мисия да подкрепи местните крафт барове, които бяха затворени по време на карантината, като им предостави 10% от продажбата на всички Cohones продукти, закупени с ваучер за бъдеща консумация в заведенията.

Лютата бира е поредното предизвикателство, което има за цел да покаже, че на хората от Cohones не им липсва смелост. А ти готов ли си да се включиш в Helldriller #Chillinge-а?