През изминалия месец 200 служители на Обединена българска банка (ОББ), ДЗИ и дружествата, част от КВС Груп в България, се включиха в засаждането на 8721 акациеви фиданки в село Голема Раковица, община Елин Пелин. Инициативата е резултат от първата обща продуктова кампания на ОББ и досегашната КВС Банк България, в рамките на която беше обещано, че за всяко първо влизане (login) на клиент в мобилните приложения на двете банки за един месец, ще бъде засадено по 1 дръвче.

"Синята гора" на ОББ се разпростира на 17 декара и има няколко ползи за околната среда. На първо място е пречистването на въздуха от въглеродния диоксид, което през първата година се равнява на 5 кг на дърво. Също така акациевият цвят е любим на медоносните пчели цвят, а сянката от дърветата след време ще служи за приятна отмора сред природата.

Източник: Обединена българска банка

Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ, сподели: "Темата за устойчивостта е силно засегната в нашата организация и сред нашите служители. Ние работим за устойчиво бъдеще и вярваме, че личният пример и принос са от изключително значение за околната среда. Нашата "Синя гора" е само още една стъпка в реализирането на обещанията ни в тази посока." 

Източник: Обединена българска банка

За да дадат своя принос в засаждането, в събитието се включиха и още представители на Управителните съвети на ОББ и ДЗИ, сред които Десислава Симеонова, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп и изпълнителен директор "МСП банкиране", Ани Ангелова, изпълнителен директор "Банкиране на дребно" в ОББ, Теодор Маринов, изпълнителен директор "Финанси" в ОББ, Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ, Иван Ганчев, изпълнителен директор "Финанси" в ДЗИ, и Кристоф Де Мил, интеграционен мениджър.

Източник: Обединена българска банка

Източник: Обединена българска банка

Александър Нешев, кмет на село Голема Раковица, приветства всички присъстващи и отправи специални поздравления и благодарности към ръководството на компанията. 

След залесяването на терена служителите на компанията имаха възможността да посетят църквата "Св. Николай Мирликийски", намиращата се в селото. В нея се съхраняват икони в човешки ръст с изключителна историческа стойност и се помещава автентично килийно училище.

Източник: Обединена българска банка

Кампанията е продължение на ангажимента на KBC Груп да ограничи пряко и косвено въздействие върху глобалното затопляне и да акцентира както сред служителите, така и сред широката общественост върху темата за устойчивостта. Основната цел на Групата е въглеродният ѝ отпечатък да достигане до 0 CO2 емисии през 2050 г.


Материалът е предоставен от ОББ