В съвременните условия на живот спокойно можем да перифразираме "Здрав дух в здраво тяло" в "Здрав имунитет в здраво тяло" и няма да сбъркаме, ако кажем, че повече от всякога за състоянието на имунитета ни има отношение храненето. Чрез храната, освен полезните вещества, ние приемаме и много токсини, консерванти, изкуствени оцветители, химични съединения, използвани в почвата и др. Те имат различни ефекти върху здравето и по-конкретно - върху имунната система, от която зависи адекватния отговор към патогени и патологични промени на клетъчно ниво.

Има една обща връзка между храненето, ензимите клетъчното здраве и имунната система. Това е "валутата на енергията" аденозин трифосфат (АТФ) - молекула, която осигурява енергията, необходима за извършването на всички жизнени процеси. ATФ не се съхранява в големи количества в клетките, тъй като се консумира и регенерира постоянно. А от енергията на клетките зависи и тяхното здраве.

Как обаче АТФ гарантира нашето здраве?

Храната се метаболизира, и от нея се усвояват в организма вещества, необходими за биохимичните процеси в тялото и за храна на клетките. Метаболизмът започва от ензимите в слюнката, минава през ензимния бульон в стомаха ни, вещества от смляната храна се просмукват през тънките черва, а дебелото черво усвоява определени витамини и микронутриенти, подлагайки ги преди това на процес на ферментация. Ензимите играят ключова роля в процеса на метаболизъм. Те са белтъчини, които ускоряват химичните реакции в организма и разграждат хранителните вещества на по-малки молекули, за да могат да бъдат усвоени от клетките. Целия този процес отделя енергия, която се запазва във формата на аденозин трифосфат. Клетките използват тази енергия за изпълнение на всички свои функции, като например движение, синтез на нови белтъчини и множество други процеси, а здравите процеси в човешкото тяло поддържат имунната система в защитна готовност. Нашето тяло използва ензимите за регулиране на почти всички процеси, използвайки огромно количество АТФ. Без ензими, множество от трансформиращите процеси, участващи в метаболизма са невъзможни, както и неизброимо много регулаторни цикли и вериги ще бъдат прекъснати. Така че, за да се поддържа клетъчното здраве, енергията на организма и оптималното функциониране на имунната система, е важно да има балансирано и разнообразно хранене с чисти и висококачествени продукти.

Доколко това е реалистично?

На пръв поглед да се храниш балансирано и чисто е въпрос на достъп до относително чисти продукти, бюджет и вкусови предпочитания. Проблемът на имунната система обаче не е само некачествената храна и натрупаните токсини. Лекарствата, промишлените замърсявания, стреса, честата среща с патогени, намалената физическа активност, липсата на качествен сън, употребата на алкохол и тютюневи изделия също компрометират нейната функция. Това, което е малко известно обаче, е че ниските ензимни нива в организма също причиняват възникване на болестни състояния и подриват имунната защита. По данни на последни световни проучвания ниски ензимни нива имат над 80% от хората, което в ранните симптоми се отразява върху дневната издръжливост и чувството за умора, липса на концентрация, податливост на инфекции, кожни проблеми и храносмилателни смущения. Или от изводите направени до сега: блокирането на клетъчната енергия, или намаления синтез на АТФ, се оказва ключов момент в уязвимостта на организма към болести от вътрешни и патогенни фактори.

Как можем да увеличим ензимните нива и да подобрим общото си състояние?

Представете си храна, която е чиста, съдържа всички важни микроелементи, преминала е в изкуствена среда целия процес на метаболизъм, ферментация и пречистване, и се предлага за директна консумация под формата на сироп, който отпиваме в дискретно количество и с това стимулираме до 300% повече производство на клетъчна енергия АТФ като същевременно възстановяваме липсващите или нефункциониращите си ензими! Нормално е такъв продукт да доведе до повишена работоспособност, отличен имунитет, приток на енергия и виталност, както и цялостно подобряване на здравето. Особено в преходните сезони, в които има намален прием на плодове и зеленчуци, силно вирусно разпространение и множество фактори, които компрометират имунитета.

Има такъв продукт! Регулатпро Био е 100% натурален течен концентрат от пресни плодове, зеленчуци, ядки и билки, грижливо подбрани според хранителните им и детоксикиращи свойства. 20 мл дневна доза от продукта се равнява на състава на 12кг от хранителните продукти, от които са извлечени. Това става възможно, чрез патентован уникален метод на каскадна ферментация (REGULATESSENZ® ).

Какво прави Регулатпро Био толкова специален?

Живата каскадна ферментация е уникален метод за създаване на биологично активни елементи по естествен път, пресъздавайки в изкуствена среда усвояването на веществата (ензимите) от човешкия организъм. В модерния и динамичен процес на каскадна ферментация, базиран на физиологичния модел, отделните храни от биологично земеделие се разграждат до молекулярно ниво в различните етапи. Последователните частични ферментации имитират естествената храносмилателна система на нашето тяло в устата, стомаха и червата, което означава, че те могат да се абсорбират директно в кръвния поток, през мукозната мембрана на устната лигавица или дори през кожата, като "прескочат" индивидуалните особености и ензимен капацитет на личната ни храносмилателна система.

Това прави Регулатпро Био изключително подходящ за подготовка на организма ни в условия на повишен риск от респираторни инфекции. Той играе роля на ефективен био имунорегулатор и заради липсата си на консерванти, добавена захар, оцветители, алкохол и глутен, го прави изключително подходящ и за деца, бременни, възрастни, хора с нетолерантна храносмилателна система, включително и след химиотерапия.

Източник: Vedra

Как се отразява приемът на Регулатпро Био върху организма?

Ефектите, които очаквано се постигат след продължителен прием на Регулатпро Био са:

  • подсилване на имунната система и цялостната защита на организма;
  • подобряване на ензимния баланс;
  • увеличаване производството на енергия, което коригира и активира здравите клетъчни процеси;
  • регулиране на ендокринната система;
  • ускоряване на метаболизма;
  • алкализиране баланса на рН;
  • подобряване на чревната микрофлора;
  • подпомага детоксикацията и очистителните процеси в организма;
  • регенерира и витализира клетките при локално приложение.

Препоръчителната доза от 20 мл разпределена по равно сутрин и вечер може да се приеме директно или да се разреди в 100 мл течност - вода или плодов сок. Субстанцията трябва да се задържи известно време в устата за пълноценно и бързо усвояване. При първи симптоми на настинка или грип, регулярната доза за възрастовата група се утроява.

Повече информация за всички продукти от серията Регулатпро може да откриете ТУК.

Може да закупите лесно и удобно онлайн  Регулатпро Био, като разгледате всички атрактивни промоции с подарък при покупка на продукта.

 

С подкрепата на: Vedra International