Наемането на автомобил е услуга, която става достъпна за все по-голям кръг от хора. Цените падат надолу, а в наши дни дори вече можете да платите и с дебитна, вместо с кредитна карта.

Всички тези промени се правят, защото според експерти от СпидиКарс (SpeedyCars.eu), едно от водещите имена в рент-а-кар сектора в София, потребителите са все по-безкомпромисни и са все по-наясно от какво точно се нуждаят.

И въпреки че хората вече знаят най-общо какви са капаните в рент-а-кар и знаят за какво да си отварят очите, винаги има още нещо, което да се научи в тази насока.

Как да получим по-ниска цена

За да съумеете да се възползвате от най-добрите цени, трябва да преверите дали фирмата не предлага възможности за членство, промоции с кодове за отстъпки или някакъв вид програми за лоялност.

Опитните потребители често се включват в програми за членство, които могат да им спестят пари от наем. Някои от най-добрите компании в сектора предлагат подобни опции и така спестяванията могат да достигнат много значителни размери.

Някои хотелски вериги, платформи за резервации и авиокомпании позволяват да приложите талон заедно с код за отстъпка за още по-големи отстъпки когато си запазвате кола.

И ако наемате повече от веднъж или два пъти годишно, помислете дали някоя фирма не предлага програми за трупане на точки, които ще ви позволят в даден момент да наемте кола например с натрупаните точки или пък ако не, то поне да ви направят по-значима отстъпка.

Изберете размера и класа на автомобила, а не марката

Когато наемате кола трябва да внимавате при избора на превозно средство на база марка и модел. Компаниите не гарантират, че ще получите точна тази марката или модел на автомобила, а тъкмо обратното. Това, което сте резервирали, по-скоро служи за пример и обикновено означава, че ще получите кола от този клас, а не тази малка или модел.

Така понякога можете да изберете дадена марка, защото тя ви изглежда престижна, а след това да ви оставят автомобил, който дори не напомня визуално на онова, за което сте мислили. Просто двете са от един и същ клас и компанията ви предоставя това, което има в наличност, а това обикновено е напълно в съответствие с правилата.