Работата на аварийните екипи на ЕРМ Запад за отстраняване на повредите, причинени от тежките метеорологични условия, продължи през цялата нощ. Тя бе затруднена от минусовите температури, снегонавяванията, обледяванията и падналите дървета и клони. Въпреки това беше възстановено електрозахранването на близо 100 хил. засегнати клиенти.

Специално създаденият кризисен щаб в ЕРМ Запад продължава да преразпределя работата на дежурните екипи. Вчера бяха мобилизирани над 1000 служители за отстраняване на авариите. Всички те си сътрудничат с местните власти и държавните институции за максимално бързо възстановяване на електричеството. Сигнали за липса на електрозахранване се приемат на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php, както и на телефон 0700 10 010, където са удвоени екипите за обработване на обажданията.

Актуална информация за прекъсванията може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция "За клиента", подсекция "Прекъсвания": https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php. Информация се публикува и в секция "Актуално": https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 07:00 часа на 27.11.2023:
Област Благоевград - 1000 клиенти
Област Кюстендил - 9 хил. клиенти
Област Видин - 8 хил. клиенти
Област Враца - 13 хил. клиенти
Софийска област - 33 хил. клиенти
Област Ловеч - 35 хил. клиенти
Област Монтана - 18 хил. клиенти
Област Перник - 4 хил. клиенти
Област Плевен - 22 хил. клиенти
София град - 2 хил. клиенти

Очаква се в близките часове да бъде възстановено електрозахранването на значителна част от останалите засегнати клиенти.

Съдържание на: ЕРМ Запад