След 50-годишна възраст при мъжете дапочват да се наблюдават нарушения в уринирането. Причината е в увеличаващата се тъкан на простатната жлеза, която оказва натиск върху пикочния мехур и уретра и затруднява оттичането на урината. Състоянието е прогресивно и се препоръчва ежегодно да се проследява от уролог.Оплакванията започват със зачестена позивност, преминават през изтъняване на струята, нетърпящи отлагане позиви, нощни ставания, изпускане на урина и стигат до силна затрудненост и отвесна струя или невъзможност за уриниране, налагащо поставяне на уретрален катетър, с който да се изведе събраната в пикочния мехур урина.

Лечението е медикаментозно и оперативно. Медикаментозното е ефективно в началните стадии, когато проблемите с уринирането не са толкова изразени. То повлиява изтласкването на урината и подобрява струята. При сериозни уринарни нарушения оперативнито лечение не може да бъде избегнато - уринарната функция се нормализира след премахване на нарастналата тъкан.

Най-често използваните в практиката оперативни методи са:

  • Класическа отворена хирургия - протича под пълна упойка с разрез през коремната стена и дълъг възстановителен период.
  • Трансуретрална резекция (ТУР) - по-малко рискова в сравнение с отворената операция. Изпълнението й е свързано с ограничения по отношение на големината на простатата и на придружаващи заболявания.
  • Лазерна хирургия- най-малко травматичният метод в практиката. Протича без разрези и без кръвозагуба. Провежда се без ограничения за големината на простата, както и при мъже с висок оперативен риск. Съхранява сексуалната функция на мъжа.

У нас мъжете имат достъп до най-високия клас лазерна система - Тулиум 200 вата, притежаваща максимални мощност и прецизност. Това означава минимизиране на времето под упойка, премахване на тъканта до самата капсула на простатата при пълна сигурност за околните тъкани. Мъжът си връща струята от младостта.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760 моб.

0899 52 11 01

www.lazermed.bg

НОВО На разположение на специалистите на Лейзър Мед

Фюжън-биопсия на простатата с виртуален навигатор - по-висока прецизност в откриването и стадирането на простатния карцином

Автоматизираната технология обединява възможностите на 2 отделни метода: магнитният резонанс, който открива съмнителните участъци и на ултразвуковото сканиране, изобразяващо ги в реално време. Образите се сливат /fusion/ посредством ултраинтелигентни алгоритми и са с изключително висока чистота на изображение. Сравнено със стандартната ултразвукова процедура, при фюжън-биопсията степента на чувствителност при откриването на карцином в ранен стадий е повишена, т.к. подозрителните лезии се контурират виртуално и това прави възможно вземането на по-малко на брой проби от простатната тъкан. Фюжън биопсията се отличава с бърз и достоверен резултат, позволяващ да се вземе максимално информирано клинично решение. 

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

Съдържание на: Лейзър Мед