Немската компания Керхер отвори шоурум и в гр. Плевен. Обектът се намира ж.к. Сторгозия 203 и ще предлага цялата гама уреди от сериите "Дом и градина", професионална техника, аксесоари и препарати. Екипът ще може да консултира клиентите за методологията и решенията за почистване, закупуване на лизинг, прием за сервиз гаранционни и извънгаранционни уреди.

Снимка: Karcher

"Плевен е петият град, в който отваряме Керхер център в страната след София, Пловдив, Бургас и Русе. В последните години се фокусирахме и върху развитието на онлайн продажбите, инвестирайки в онлайн магазин, както и в откриването и разработването на концептуални магазини в големи търговски центрове. Част от клиентите ни обаче търсят по-задълбочена консултация както за уреди за дом и градина, така и в професионалното направление, което ни помогна да вземем решение за откриване на голям търговски център в град Плевен", сподели Мартин Василев, управител на Керхер ЕООД.

"Плевен приветства Керхер с решението им да разширят своята търговска дейност в страната и с избора им на нашия град. Сигурни сме, че тяхното присъствие в общината ще допринесе за развитието на икономиката, в подобряването на взаимодействието между бизнеса, а и за цялостния облик на града ни. Надявам се да си партниране и по глобалния им проект за почистване на значими паметници и културни обекти и Плевен да бъде следващата локация", сподели доц. д-р Иван Малкодански, председател на Общински съвет-Плевен.

Снимка: Karcher

Представителството на Керхер в България към момента има 5 собствени центрове в София - централен офис и магазин в търговски център, Пловдив, Бургас и Русе, които обединяват шоурум и сервиз, 4 партньорски центъра в страната и мрежа от дилъри, с които немската компания покрива територията на цялата страна. Обектът в Плевен е шестият собствен за немската компания у нас. Бизнес операциите на Керхер се извършват през собствени Керхер центрове, дилърска мрежа, ритейл, директни продажби и онлайн собствен магазин.

Керхер в България е лидер на пазара в категория "водоструйки", "сухо-мокро смукачки" и "парочистачки". В световен мащаб Керхер оперира в 82 държави със 150 компании и има 16 000 служителя, в България - 78. Активните патенти на Керхер към момента са 650.

Снимка: Karcher

Като част от своята програма за културно спонсорство, Керхер в световен мащаб почисти над 140 паметници в рамките на по-малко от 40 години. Сред тях са Тадж Махал, колоните на площад Свети Петър в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колосите на Мемнон Луксор в Египет, които са на възраст над 3300 години и скулптурите на президентите в планината Ръшмор, САЩ. Почистването винаги се извършва в тясно сътрудничество с реставратори на паметници и специалисти по история на изкуството, така че да се гарантира ефективно и безопасно почистване и запазване на паметниците. Това е устойчива програма, която и екипът в България развива и ще надгражда през следващите години.

 

Съдържание на: Karcher