• Компанията инвестира над 37 млн. лв. в най-новия си магазин в София и разкрива 70 нови работни места
  • С новия филиал общата стойност на инвестициите на ритейлъра в столицата надхвърлят 370 милиона лева
  • "Капсула на славата" с предмети на Христо Стоичков може да бъде видяна в новия Kaufland "Люлин" 3

Kaufland България откри своя 14-и хипермаркет в София с инвестиция от над 37 млн. лева. в столичния кв. "Люлин" 3 (бул. "Царица Йоанна" 97). Магазинът от най-ново поколение е изграден в унисон c политиката на компанията за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван с щадящи околната среда системи. С откриването на новия магазин общата стойност на инвестициите на компанията в столицата надхвърлят 370 милиона лева, а броят на обектите на веригата у нас стават 64.

снимка: Kaufland

"Днес отваря врати 14-тия ни магазин в София с безкомпромисно качество, впечатляващи ценови предложения, още по-голям асортимент. С новия ни филиал продължаваме да разгръщаме пълния потенциал на бизнеса си, за да предоставяме разнообразие от още повече качествени стоки и услуги за нашите милиони клиенти.", подчерта по време на официалното откриване Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България.

Сред специалните гости на днешното откриване бяха Н.Пр. Ирене Планк - посланик на ФР Германия в България и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков.

"Гордеем се много с вас, защото сте един от най-големите работодатели в България. Вие инвестирате в обучението на своите служители и с това непрекъснато развивате техния потенциал. Поздравявам ви, че работите с български производители и стимулирате българското производство. Освен всичко останало, което правите, вие полагате и не малко усилия, насочени към околната среда - този магазин също е направен природосъобразно и ефективно. Поздравления!", коментира Н. Пр. Ирене Планк.

снимка: Kaufland

Христо Стоичков пожела успех на целия екип на Kaufland, като разкри, че сам се е уверил с каква отдаденост работят всички, за да може клиентите да се чувстват добре, пазарувайки в новия магазин. "Не се поколебах да стана партньор на Kaufland България в каузата им да популяризират българския вкус и качество. Освен, че са лидери в сектора си, те не пропускат да добавят стойност - да реализират много и различни образователни, културни и спортни проекти. Кампанията им за възраждане на родния вкус е много значима, а аз съм човек, който независимо къде е живял и играл, дълбоко вярвам в силата на българското", допълни той.

За клиентите на новия хипермаркет легендарният футболист предостави свои исторически вещи и снимки, които са разположени в специално обособена "Капсула на славата" във вътрешността на магазина. Сред предметите са фланелка, с която е играл на Световното първенство по футбол през 1994 г. и оригинално копие на трофея "Златна топка", получен от него на 19 декември 1994 г. При откриването на магазина Стоичков лично постави автографа си върху капсулата.

 

* съдържание на Kaufland