Въпросът за отоплението и комфорта в дома по време на отоплителния сезон изглеждат безкрайно далеч, не ни е до това сега. И все пак... Погледнато научно денят вече намалява, което означава, че есента няма да закъснее и отново ще се окажем "сварени неподготвени" от зимата. И нека не забравяме, че темата "екология" отново е гореща и актуална. Всъщност именно сега е времето, когато е добре да се замислим за трайно решаване на въпроса за комфорта и топлината в дома. Ако ни се наложи ремонт, той е далеч по-лесен и безболезнен именно през лятото.

За да има подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици (ФПЧ10) от битово отопление, на територията на Столична община преди няколко месеца стартира проект за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.

Ако наистина искате да направите своя град по-зелен, а едновременно с това - своя дом далеч по-комфортен, чист и евтин за поддръжка, сега имате възможност да направите промяна и да се възползвате от финансиране по програма ОПОС.

Най-често изборът на мнозина се прави в полза на отопляването с електрически уреди. В същото време четем новини за повишаване на цената на електроенергията на фона на падаща цена на основната суровина за производството й - природният газ. Как се случва това?

Ако човек има времето и нервите да се зарови в дълбоки изчисления, сравняване на информация и обяснения, давани от медиите и официалните институции, сигурно ще разбере как точно се формира крайната цена на тока. Въпросът е как точно ви помага това, когато цената реално се покачва? Точно така - никак.

Да не забравяме, че топлината не е единственият важен въпрос за едно домакинство. Всяка цивилизация се е развивала около течаща вода и то топла. Когато трябва да осигурим сериозно количество от нея, най-ясно си проличават предимствата на газификацията пред избора на електричеството като основен енергиен източник за дома.

Възможно ли е да напълните вана, ако използвате стандартен 100-120 литров електрически бойлер у дома? Ще спрете ли непрекъснато да гледате стрелката на термометъра на бойлера и да пресмятате колко човека могат да се изкъпят последователно?

Ще си спестите ли трудния избор - къпане или миене на съдове в този момент? В общия случай всички тези въпроси ще получат негативен отговор, ако сте избрали електрическия бойлер, което не бихме нарекли точно комфорт и истинско удобство.

Ето защо, когато става дума за безкрайна топла вода, газификацията е решение без аналог!

Макар и новост за България, газификацията е предпочитаният начин за отопление в по-голяма част от ЕС. Газът носи ненадминати ползи за природната среда и комфорта в дома. Лесен за ползване той е щадящ и за семейния бюджет.

Цената на газа в момента е на исторически ниски нива, което е сериозна причина да изберем именно този вид отопление за дома. Дори и в по-ранни периоди и при по-висока цена, газът винаги е бил най-евтиният енергоизточник на пазара.

Газификацията на дома ни дава несравним комфорт, практически безкрайно количество топла вода по всяко време, а благодарение на съвременните технологии, дори възможност да управляваме инсталацията на дома от разстояние.

Една от най-важните причини да изберем газификацията е и фактът, че всеки потребител сам контролира какво да бъде потреблението му и съответно каква сметка ще плати в края на всеки месец. Тази предвидимост на разходите и прозрачност е предимство за всяко домакинство.

Затова си струва да премерите всички плюсове и минуси преди да изберете своя основен енергоизточник. И не забравяйте, че газификацията сама по себе си увеличава цената на вашия имот и прави тази инвестиция изключително смислена и оправдана в дългосрочен план!

Ако вече сте направили своя избор, обърнете се към съответната районна администрация и подайте своето заявление в периода от 20.05.2020 г. до 20.08.2020 г.

За повече информация за проект "ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЧРЕЗ ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО С ЕКОЛОГИЧНИ АЛТЕРНАТИВИ" и подготовка на необходимите документи разгледайте ТУК

А ако вече сте убедени в предимствата, които газификацията дава за дома и по-чистата атмосфера на вашия град, потърсете най-близкия клиентски център на Овергаз.

Газификацията по програма ОПОС е едно умно решение за чистата природа на София с много ползи за вашия дом!

 

* материалът е предоставен от Овергаз